Skip to main content

Daihinia description in Romanian

Posted in

Many thanks to Orest Bolohan and Paul Friciu for suggestions and corrections!

Daihinia este un utilitar pentru WiFi care transformă o rețea Ad-Hoc obișnuită într-o rețea Ad-Hoc cu salturi multiple. Rețelele Ad-Hoc cu salturi multiple oferă o flexibilitate mult crescută față de rețelele obișnuite, în regim Infrastructură. În regimul Infrastructură toate calculatoarele trebuie să fie în raza Punctului de Acces (Access Point), pe când în rețelele Ad-Hoc cu salt multiplu ele trebuie doar să fie unul în raza altuia, facând astfel posibilă formarea de secvențe mai lungi de un singur salt.

Old versions of Internet Explorer might not show the image. Try to update IE or use another browser.

Fundamental vorbind, Daihinia oferă un nivel de rețea de tip Plasă (Mesh Network) pentru rețelele Ad-Hoc (IBSS), facând ca infrastructura rețelei să fie menținută de înșiși utilizatorii ei. E o idee atractivă ca utilizatorul să suporte rețeaua în jurul său prin însuși faptul că utilizează rețeaua.

Spre deosebire de alte soluții de Rețea Plasă doar între Punctele de Acces (Access Points), Daihinia folosește regimul Ad-Hoc (IBSS) și adaugă funcționalitate Plasă (Mesh) direct pe calculatoare, neutilizând deloc Puncte de Acces. Daihinia e implementată ca driver intermediar de rețea pentru sistemele Windows și este complet transparentă pentru programe.

Please Register